Erhvervsstyrelsen til fondene: Stik ikke hovedet i busken

De filantropiske uddelinger bliver undtaget, men fondene bør alligevel forholde sig til de nye EU-regler for bæredygtighedsrapportering, lyder det nu fra Erhvervsstyrelsen.

Der var højt humør og flotte ord om fondenes unikke betydning for dansk erhvervsliv på Fondenes dag, men man bør forberede sig på de nye rapporteringskrav, sagde Erhvervsstyrelsens direktør Katrine Winding. 
Der var højt humør og flotte ord om fondenes unikke betydning for dansk erhvervsliv på Fondenes dag, men man bør forberede sig på de nye rapporteringskrav, sagde Erhvervsstyrelsens direktør Katrine Winding. Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Mikala Satiya Rørbech

Det fremgår af regeringens netop udgivne lovkatalog, at loven om årsregnskaber skal ændres i løbet af efteråret. Baggrunden er, at de danske regler skal matche det nye EU-direktiv om bæredygtighedsrapportering, det såkaldte CSRD direktiv.

Med direktivet følger skærpede rapporteringskrav til de største virksomheder, og det er regler, som fondene også skal forholde sig til, om de vil det eller ej. Sådan lød budskabet fra Erhvervsstyrelsens direktør Katrine Winding, da hun på Fondenes dag gav et indblik i de kommende ændringer på rapporteringsområdet.

”Det er en helt ny måde at sætte kroner og ører på de risici, som bæredygtigheden giver. Det er en hel nytænkning og omkalfatring af den måde, vi opgør virksomheders værdier og regnskaber på,” sagde Katrine Winding.

Altinget logoFonde
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fonde kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00