Fond bevilger millioner til kampen mod aldersdiskrimination

Med bevillinger for i alt 22 millioner kroner støtter Velux Fonden fem forskningsprojekter, der skal give os mere viden om "arbejdsduelige mennesker over 50 og 60". Et centralt formål er skaffe viden, der kan bekæmpe aldersdiskrimination på arbejdsmarkedet.

Velux Fonden afsætter i alt 22 millioner til forskning i handlekraft og livskraft i det sene voksenliv.
Velux Fonden afsætter i alt 22 millioner til forskning i handlekraft og livskraft i det sene voksenliv.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Rasmus Dahl Løppenthin

Med bevillinger for i alt 22 millioner støtter Velux Fonden nu fem nye forskningsprojekter, der skal sætte fokus på livskvalitet og handlekraft blandt mennesker i anden halvdel af voksenlivet. 

“Nogle af disse projekter kan danne afsæt for en italesættelse af, hvordan man får øjnene op for ansættelse af arbejdsduelige mennesker over 50 og 60, hvordan man stadig har lyst til at være aktiv, selvom man er over 60, og måske også hvordan vi kan komme aldersdiskrimination til livs,” siger Lykke Kann Ogstrup Lunde, forperson i Velux Fonden. 

Tidligere på ugen kom der kom der nye tal fra Danmarks Statistik, som viser, at andelen af ældre bliver endnu større end tidligere antaget. Det understreger behovet for forskning på området, at så mange danskere nu og fremover er på den anden side af 50, lyder det. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024