Fondene kæmper med impact-investeringer

Mange fonde skruer op for investeringer, der fremmer et grønt eller socialt formål. Men kravet til både afkast og effekt samt fondenes egne skel mellem filantropi og investering giver udfordringer. 

I Villum og Velux Fondene er målet at 15 procent af fondenes investeringer skal være tematiske investeringer. Typisk er det impact-investeringer i det amerikanske og europæiske marked for produktion af vedvarende energi fra sol, vind, biomasse og vandkraft. 
I Villum og Velux Fondene er målet at 15 procent af fondenes investeringer skal være tematiske investeringer. Typisk er det impact-investeringer i det amerikanske og europæiske marked for produktion af vedvarende energi fra sol, vind, biomasse og vandkraft. Foto: Colourbox
Mikala Satiya Rørbech

Når man deler penge ud, er det gode formål det vigtigste, men når man investerer formuen i virksomheder, handler det kun om økonomisk afkast. Sådan har opdelingen traditionelt været for de fleste fonde.

Men fremover skal målet med donationer og investeringer i højere grad spille sammen.

Det siger fire af Danmarks største fonde, der nu har som erklæret mål at øge andelen af investeringer i virksomheder med en målbar social eller grøn værdi.

Altinget logoFonde
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fonde kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00