V: Effektiviseringer skader ikke læreruddannelserne

Venstre mener ikke, at det vil gå ud over kvaliteten af læreruddannelserne, at der skal spares. De vil i stedet fokusere på at kvalitetssikre uddannelserne.

Mads Gluud Jørgensen

Børne- og undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) blev onsdag spurgt af Kaare Dybvad (S), om ministeren mente, det ville have en betydning, om man lukkede uddannelserne i yderområderne. Ellen Trane udtalte, at hun ikke ville lukke uddannelserne i yderområderne, men i stedet vil sikre kvalitet i undervisningen.

“Engagerede og dygtige lærere er afgørende for elevernes læring og trivsel. Med folkeskolereformen har vi blandt andet indført, at der skal være flere lærere med kompetence i faget. Vi har en prioritet om, at der skal være uddannelser i hele Danmark.”

“Regeringen ser ingen modsætninger mellem krav om effektivisering og krav om et regionalt udbud af læreruddannelser i hele landet,” sagde hun.

Kaare Dybvad havde svært ved at se, hvordan det kunne hænge sammen.

“Det er en stor udfordring, at der nogle steder, hvor man har lukket seminarier, ikke er nogle skolelærere i områderne. I Slagelse har man en tredjedel, der er ikke har en læreruddannelse,” sagde Kaare Dybvad og spurgte efterfølgende.

"Så vurderer ministeren, at man, på trods af besparelserne, kan garantere, at niveauet i folkeskolen og i yderområderne sikres, så det er på samme niveau med læreruddannede i de store byer?”

Ellen Trane svarede ikke på det konkrete eksempel, men svarede i stedet mere bredt.

“Vi har en fælles aftale om, at der inden 2020 skal være fuld kompetencedækning for de skolelærere, der underviser. Det er altså ikke kun i de store byer, men undervisere i hele landet. Der sker derfor en efteruddannelse og opkvalificering af lærere. Det vil sikre en høj kvalitet,” mente uddannelsesministeren.

 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024