Kåre Mølbak går på pension

AFGANG: Statens Serum Instituts Kåre Mølbak har i en alder af 65 valgt at gå på pension ved udgangen af januar. Hans opgaver overtages af den nye direktør Henrik Ullum og afdelingschef Tyra Grove Krause.

Kåre Mølbak, der er Statens Serum Instituts (SSIs) faglige direktør for infektionsberedskabet, har i en alder af 65 valgt at gå på pension ved udgangen af januar 2021.

Hans opgaver vil i den forbindelse blive overtaget af nyansatte direktør Henrik Ullum og afdelingschef Tyra Grove Krause.

Det oplyser SSI i en pressemeddelelse.

Kåre Mølbak forklarer i pressemeddelelsen, at beslutningen ikke er ny. Det har derimod hele tiden været hans intention af gå på pension, mens han ”stadig har mange gode år foran mig.”

Han kom for første gang til SSI i 1983, hvor han begyndte som medicinstuderende. I 2017 blev han udnævnt til faglig direktør. Dermed er nyheden om pension en ende på knap 40 års samarbejde.

I den forbindelse takker instituttets vicedirektør Mølbak for sin indsats:

”Kåre har gennem hele sit virke og den igangværende epidemi gjort en kæmpe indsats for SSI og Danmark. Samtidig har jeg stor respekt for, at Kåre holder fast i en beslutning, som er truffet længe før epidemien startede," udtaler SSIs vicedirektør Ole Jensen i meddelelsen og fortsætter:

”Med Henrik Ullum som ny og meget faglig stærk direktør er vi dog trygge ved fremtiden. Vi ved, at alle SSI’s fantastiske medarbejdere også under den nye ledelse vil bidrage med en fornem indsats."

Henrik Ullum, der i sidste uge blev ansat som ny direktør, skal sammen med afdelingschef Tyra Grove Krause fra februar måned overtage Mølbaks opgaver.

Forrige artikel Efter forhandlinger vokser EU's forskningsbudget med fire milliarder euro Efter forhandlinger vokser EU's forskningsbudget med fire milliarder euro Næste artikel Radikale vil fastholde udviklings- og forskningsfradrag på 130 procent Radikale vil fastholde udviklings- og forskningsfradrag på 130 procent
Studerende frygter fortsat grønthøster gemt i markedsføringsbesparelser

Studerende frygter fortsat grønthøster gemt i markedsføringsbesparelser

HØSTEREN: Efter flere samråd er det stadig uklart, hvordan regeringen vil målrette nedskæringer i uddannelsesinstitutioners budgetter til kun at ramme markedsføringsbudgetterne. Men det er fortsat regeringens plan at finansiere den kommende politiaftale sådan, selvom et bredt flertal har sagt nej til den model.