Danmark er ikke en innovativ nation

DEBAT: Det skriver Zoran Gojkovic, direktør i biotek-firmaet ZGene, i det første ugentlige debatindlæg på Altinget | Forskning & Innovation.
Uffe Laursen
Vi danskere bor i en komfortzone og er gode til at videreudvikle og optimere århundredgamle produkter som f.eks. vindmøller. Vi er til gengæld elendige til at tænke helt nyt. Skøre ideer belønnes ikke, hverken af politikerne eller af investorerne. Rundet af vores landbrugsarv høster vi samme år, som vi sår. Sikkert, men kortsigtet.

Sådan lyder essensen af det første debatindlæg på Altinget | Forskning & Innovation. Debattør er Zoran Gojkovic, der kom til Danmark som flygtning fra Bosnien i midten af 1990'erne og siden har fået både uddannelse og forskerkarriere i Danmark. I dag er han adm. direktør i biotek-firmaet ZGene, der forsker og udvikler produkter mod kræft. Zoran vil i den kommende tid skrive flere indlæg om forskning og internationalisering.

De øvrige debattører i Altinget | Forskning & Innovations debat-panel er:

Kathrine Richardson, professor og pro-dekan på Det Naturvidenskabelige Fakultet, KU. Kathrine Richardson vil skrive blandt andet skrive om klimaforskning og tendensen til at falde for de "anderledes" tænkende i klimadebatten.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00