Ministerstrid koster for uddannelserne

FORHANDLINGER: Bertel Haarder og Helge Sanders armlægning om penge i globaliseringsforhandlingerne rejser grundlæggende tvivl om opdelingen mellem de to ministerier, siger flere V- og K-politikere.
Foto: colourbox.com
Anders HeisselJørgen Skadhede

Man bør nedlægge det ene ministerium og lægge universiteterne under Undervisningsministeriet. Jeg mener, at Videnskabsministeriet er en total fejltagelse.

Britta Schall Holberg (V)
Tidl. minister og nuværende medlem af Folketingets Uddannelsesudvalg
Fakta

1993: Universiteterne rykker fra Undervisningsministeriet til det nyoprettede Forskningsministerium.

2000: Universiteterne kommer til igen at høre under Undervisningsministeriet.

2001: Universiteterne går fra Undervisningsministeriet til Videnskab-, Teknologi- og Udviklingsministeriet.


Kilde: vtu.dk

Både internt i regeringspartierne og fra professionshøjskolerne lyder der nu en kritik af, at Videnskabsministeriet og Undervisningsministeriet kæmper om de samme penge ved globaliseringsforhandlingerne.

Professionshøjskolerne frygter at blive regulært nedsablet i de igangværende forhandlinger om globaliseringspuljen. Og hovedpræmissen for denne tilbagegang skyldes ifølge professionshøjskolernes formand, Laust Joen Jakobsen, at videnskabsminister Helge Sander (V) og undervisningsminister Bertel Haarder (V) har en for uddannelserne ufrugtbar tvist om penge.

"Det er fuldstændigt håbløst, at vi har de to ministerier, og det er i hvert fald ikke til professionshøjskolernes bedste. Hvis det var det samme ministerium, der skulle prioritere globaliseringsmidlerne, så er jeg fuldstændigt overbevidst om, at vi havde en anden situation. For så var det samme minister, der skulle konfronteres med, at professionshøjskolerne skulle have en tilbagegang, mens universiteterne skulle have flere milliarder kroner. Men det falder til jorden, fordi der er to ministerier, og det er ulykkeligt," siger Laust Joen Jakobsen.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00