Ministerier skal lave international forskningsstrategi

UNDERSØGELSE: Finanskrisen bremser erhvervslivets forskning. Tænketanken DEA anbefaler derfor, at relevante fagministre udvikler en fælles strategi for internationalt forskningssamarbejde.
Stina Vrang Elias, underdirektør i DEA, mener, at Danmark har brug for en tværministeriel international forskningsstrategi.
Stina Vrang Elias, underdirektør i DEA, mener, at Danmark har brug for en tværministeriel international forskningsstrategi.Foto: FUHU
Uffe Laursen

Vores undersøgelse afkræfter myten om videntab ved at placere forskningsaktiviteter i udlandet.

Stina Vrang Elias
Underdirektør, DEA

Finanskrisen er ved at gnave sig ind på danske virksomheders forskningsindsats. Det viser en ny undersøgelse, som tænketanken DEA præsenterer på deres årsmøde i dag.

Men undersøgelsen viser også, at internationalt forskningssamarbejde styrker danske virksomheder, og derfor har Danmark brug for en samlet international forskningsstrategi, der går på tværs af fagministerier og prioriterer områder og emner, hvor dansk forskning og danske virksomheder kan spille med internationalt.

"Vi mener, der er behov for national koordination omkring internationalt forskningssamarbejde, hvor alle ministerier med et ben i problemstillingen bør inddrages. I dag er der jo ingen tværgående koordination i forhold til internationalisering, og det burde der være," siger Stina Vrang Elias, underdirektør i DEA, og peger på, at lande som England, Sverige og Finland alle har en national strategi for deres internationale forskningssamarbejde.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00