DI: Fjern fjumreåret og hæv taxametrene

UDDANNELSE: Drop at give de studerende SU til fjumreåret og brug i stedet pengene på uddannelserne, foreslår DI. Både S og K afviser tanken, mens V lurepasser.
Jørgen Skadhede

Globaliseringsmidlerne skal først og fremmest bruges til forskning og udvikling med fokus på større strategiske satsninger, hvis vi skal styrke dansk konkurrenceevne.

Charlotte Rønhof
Forskningspolitisk chef i DI
Fjern fjumreåret og brug pengene på at hæve taxametrene, så man kan styrke uddannelserne og optage flere studerende. Sådan lyder et klart forslag fra Erhvervsorganisationen DI, skriver Berlingske Tidende.

Hvis de studerende kun kan få SU til den normerede studietid og ikke et år ekstra, så vil man ifølge DI's beregninger kunne spare 40.000 kr. per studerende. De penge vil DI hellere have bliver brugt på at styrke universitetsuddannelserne.

8.000 kr. per STÅ
Ifølge DI vil det være muligt at hæve alle tre taxametre med 8.000 kr. om året med pengene fra fjumreåret.

"Vi skal have givet uddannelserne et kvalitetsløft. Det har vi brug for, og det kan vi gøre ved at give taxametersatserne et løft. I stedet for at belønne studerende for at være længere tid om at blive færdige, belønner vi dem med bedre undervisning," siger forskningspolitisk chef i DI, Charlotte Rønhof til Berlingske Tidende.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00