Papireksaminer skal være fortid

KORT NYT: Arbejdsprogrammet "Digitale veje til vækst" skal føre de danske studerende til en eksamenssituation, hvor papir vil være unødvendigt. Videnskabsministeren sætter et pilotprojekt på Aarhus Universitet i gang.
Et pilotprojekt på Aarhus Universitet er delresultatet af videnskabsministerens arbejdsprogram "Digitale veje til vækst". Universitetet skal igennem projektet udvikle en løsning, der tillader digitale eksaminer. Et af de største problemer de står overfor er hvordan de skal forhindre snyd.

"Jeg har en vision om, at studerende møder et fuldt digitalt universitet fra ansøgning til undervisning og eksamen. Unge er i dag vant til at bruge it i hverdagen. Det er derfor naturligt, at eksamen svarer til de studerendes normale arbejdsformer. Vi skal blive bedre til at udnytte de digitale muligheder, og eksaminer på 5-siders gennemslagspapir bør altså være fortid inden for en meget kort årrække," siger videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K).

"For Aarhus Universitet er det afgørende, at eksamensløsningen bliver til glæde for alle de studerende i Danmark. Der er tale om et område, som optager os meget, og som vi allerede på Aarhus Universitet har investeret betydelige ressourcer i. Vi ser derfor meget frem til samarbejdet med blandt andet Videnskabsministeriet om pilotprojektet, som ligger fint i tråd med Aarhus Universitets digitaliseringsstrategi og ønske om at udbrede moderne it-baserede undervisningsmetoder og eksamensformer," siger prorektor for Aarhus Universitet, Søren E. Frandsen.

Pilotprojektet er udmøntningen af et forslag fremsat af et udvalgsarbejde blandt landets universiteter. Selve udviklingsarbejdet forventes at gå i gang til foråret 2011 og en implementering skal efter planen afprøves på et afgrænset eksamensområde på Aarhus Universitet i løbet af 2011. Alle universiteter og studenterorganisationerne inddrages i projektet via en ekspertgruppe, der involveres i arbejdet.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00