K åbner for kønskvoter på universiteterne

KVOTER: Konservatives Jørgen Lundsgaard foreslår, at universiteterne skal kunne indføre kønskvoter i deres ansættelsesudvalg. DF kalder forslaget forrykt, mens opposionspartierne er mere åbne.
Foto: www.ft.dk
Tyson W. LyallMorten Øyen

Enhver form for kønskovtering er en skændsel. Det er mig fuldstændig ubegribeligt. Det er så nedladende over for kvinder at foreslå kønskvoteringer. Vi er for længst blevet enige om, at kvinderne er lige så gode som mænd.

Jesper Langballe
Forskningsordfører, DF
Fakta

Reglerne for ansættelsesudvalg:

§ 4. Ved besættelse af stillinger på professor- og lektorniveau, ved besættelsen af en stilling som seniorrådgiver samt ved bedømmelse af varigt ansattes overgang fra en stilling på adjunktniveau til en stilling på lektorniveau nedsætter rektor et bedømmelsesudvalg, som består af en formand og to eller fire medlemmer.

Stk. 2. Rektor udpeger formanden og medlemmerne, samt fastsætter en frist for afgivelse af udvalgets bedømmelse. Flertallet af medlemmerne skal være udefrakommende, for eksempel fra udlandet, medmindre særlige forhold af faglig karakter gør sig gældende.

Stk. 4. Medlemmer af bedømmelsesudvalg og øvrige sagkyndige personer skal være sagkyndige inden for stillingens område på et niveau, der mindst svarer til det, der forudsættes for stillingen, dog ikke under lektorniveau.


Kilde: Ansættelsesbekendtgørelsen af 7. december 2007
Mænd ansætter mænd. Det mener Konservatives Jørgen Lundsgaard, der derfor nu lufter idéen om, at universiteterne skal indføre såkaldte kønskvoter i ansættelsesudvalg.
0:000:00