Undervisningsminister: Master på professionshøjskolerne

ÅRSMØDE: Det skal være muligt at udbyde masteruddannelser på professionshøjskolerne, hvis det står til undervisningsminister Tina Nedergaard (V). Hun vil gå i dialog med videnskabsministeren.
Tyson W. Lyall

Budskabet var klart fra Tina Nedergaard på professionshøjskolernes årsmøde i sidste uge. Der skal indføres masterprogrammer på landets professionshøjskoler.

Undervisningsministeren lagde i en tale til årsmødet ikke skjul på, at hun bakker op om professionshøjskolernes eget ønske om at indføre masterprogrammer. Hun pointerede således, at det er et projekt, som hun vil drøfte videre med videnskabsministeren.

"Det er et stærkt fælles ønske, at professionshøjskolerne får mulighed for at udbyde professionsmasteruddannelser: Intentionerne fremgår af lovbemærkningerne, og vi skal sammen med videnskabsministeren sørge for, at arbejdet bliver gjort færdigt. Gennem professionsmasteruddannelser får I øgede muligheder for internationalt samarbejde og sammenlignelighed," sagde Tina Nedergaard således i sin tale til årsmødet.

Hos professionshøjskolernes formand, Laust Joen Jakobsen, er der udpræget glæde over tilkendegivelsen, og her kan man ikke vente på at komme i gang med det fremtidige arbejde.

"Vi er klar til det her, og vi mener også, at vi har de faglige miljøer til at kunne gennemføre det. Derudover vil vi også meget gerne samarbejde med universiteterne om det," siger Laust Joen Jakobsen og forsætter:

"Det glæder os at vores minister er opmærksom på dette behov. Det er ikke hende, der skal overbevises, det er snarere videnskabsministeren og resten af regeringen."

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00