Det siger de om Fair Løsning

DOKUMENTATION: S-SF udspil får lunken modtagelse af organisationer og muligt støtteparti.
Fair Løsning bliver ikke mødt med ovenud begejstring hos aktørerne omkring universiteterne og uddannelse. Heller ikke Enhedslisten er begejstret for S-SF-udspillet. Altinget | Forskning & Innovation har samlet et lille udpluk af reaktionerne.

AC
"Uforvarende synes S og SF at være kommet til at overtræde grænsen for accept af brugerbetaling. Med udspillet er der slået hul i det politiske hegn omkring brugerbetaling på uddannelse. Det kan bedst sammenlignes med dengang, hvor S åbnede op for en efterlønsreform. Der gik ganske kort tid herefter, så var regeringen klar med et forhandlingsudspil," siger afdelingschef hos AC Niels Lykke Jensen og chefkonsulent hos AC Birgit Bangskjær.

DSF
"Vi er glade for, at der lægges op til investeringer i uddannelse. Det er nødvendigt med et markant kvalitetsløft, hvis flere skal have en god uddannelse. Men at belønne hurtige startere kan gå ud over dem, der ikke er afklaret omkring studievalg, eller ikke har mulighed for at starte tidligt, og det er ikke fair," siger DSF-formand Mikkel Zeuthen.

Enhedslisten
"Når man straffer de unge, der kommer senere i gang med studierne, får det en social slagside, der vil gå ud over både den enkelte og samfundet. Det hænger ikke sammen med ønsket om, at flere skal tage en uddannelse," siger uddannelses- og forskningsordfører Johanne Schmidt-Nielsen.

0:000:00