Politikere skoser lukkethed i VTU

AKTINDSIGT: Videnskabsministeriet forsøger at hemmeligholde høringssvarene til ændringerne af universitetsloven for både medierne og Folketingets Videnskabsudvalg. Absurd og fjollet, lyder det fra både SF, DF og S.
Foto: Colourbox.dk
Jørgen Skadhede

Når der foreligger høringssvar, burde alle have adgang til dem. Jeg forstår ikke det hemmelighedskræmmeri.

Jesper Langballe (DF)
Forskningsordfører
Det er besværligt for medier og politikere at kvalificere den offentlige debat og den demokratiske proces omkring regeringens forslag til ændringer af universitetsloven.

Videnskabsministeriet vil således ikke udlevere høringssvarene fra universiteter og interesseorganisationer til hverken medierne eller Folketingets Videnskabsudvalg. Den praksis vækker undren og hovedrysten hos et flertal i Folketinget bestående af S, SF og DF samt landets førende mediejurist.

De finder det især underligt, fordi alle høringssvar alligevel bliver omfattet af aktindsigt og offentliggjort på Folketingets hjemmeside, når først et lovforslag er blevet officielt fremsat i Folketinget.

Desuden kan både medier og oppositionspolitikere med lidt ekstra arbejde selv finde mange af høringssvarene inden da på de hørte organisationer eller institutioners hjemmesider eller ved at ringe til dem.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00