Kollerup leder efter 800 millioner til permanent forskningsfradrag

Regeringen og aftalepartierne bag den seneste reformaftale har en bunden opgave med at skære erhvervsstøtte for 3,5 milliarder kroner. Men erhvervsministeren vil ikke garantere, at spareplanen er klar før næste folketingsvalg. "Jeg har været i politik længe nok til ikke at sætte tidsfrister op, medmindre jeg har en fornemmelse af, at jeg kan holde dem," siger han.

Simon Kollerup (S) vil ikke garantere, at planen for at spare 3,5 milliarder på erhvervsstøtteordningerne er klar før næste valg. 
Simon Kollerup (S) vil ikke garantere, at planen for at spare 3,5 milliarder på erhvervsstøtteordningerne er klar før næste valg. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Selvom regeringen sammen med SF, Radikale, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne har forpligtet sig til at skære 3,5 milliarder kroner af erhvervsstøtten, er der ingen plan for hvilke støtteordninger, der skal spares væk. 

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) understreger, at der er tale om en bunden opgave, da pengene blandt andet skal bruges til at finansiere permanentgørelsen af forsknings- og udviklingsfradraget og investeringer i den grønne omstilling, men den konkrete spareplan bliver ikke klar foreløbigt.

For erhvervsministeren vil ikke pege på, hvilke af de omkring 200 støtteordninger han ønsker saneret, før en endnu ikke nedsat gruppe af eksperter er kommet med sine anbefalinger. 

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00