Århus Tandlægehøjskole fylder 50 år

KORT NYT: Tandlægehøjskole markerer sin runde fødselsdag med ønsket om flere ressourcer, så et højt fagligt niveau fastholdes.

50 år er gået, siden Århus Tandlægehøjskole blev etableret. Årene siden de glade 60'ere har til tider været turbulente med besparelser, reduktioner i bl.a. medarbejderstab og en egentlig lukningstrussel i 1983.

I 1989 blev Tandlægehøjskolen et institut - Odontologisk Institut - under Aarhus Universitet. Nu udklækker skolen hvert år omkring 60 nye tandlæger. Heraf har cirka 60 pct. gennemført deres studie til tiden, mens 20 pct. har lagt et år eller to oveni, fordi de har valgt at tage et forskningsår eller måske har fået et barn og derfor har haft barsel. Generelt er tandlægestudiets gennemførelsesprocent blandt de absolut højeste i universitetsregi, skriver Tandlægebladet.

"Tandlægeskolen i Århus har været blandt de mest forskningsproduktive tandlægeskoler i Europa, men nedskæringer i bevillingerne og de videnskabelige medarbejdere har betydet, at det ikke længere er tilfældet. For kvalitet koster," noterer en artikel i bladet.

0:000:00