Ahlers afskedstale: Først var jeg løve. Så blev jeg en kanin. Siden har jeg følt mig som Fedtmule

DOKUMENTATION: Den nu forhenværende uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers overdrog torsdag ministeriet til Ane Halsboe-Jørgensen. Her talte han både om de fejl, han har begået, og de succeser, han har fejret, og han forklarede, hvorfor Halsboe skulle have en rumraket. Læs hele talen her. 

Kære Ane, tillykke. Hvor er du heldig – misundelse er nogle gange ok. I dag er jeg misundelig på dig. 

Hvis I vil vide, hvordan jeg har det lige nu, så forestil jer, at I har været stormende forelsket i 13 måneder. Hun slår så op på Grundlovsdag – af alle dage. Og 22 dage senere skal du holde en tale til hendes bryllup med en anden, hun lige har mødt. Så mange spørgsmål melder sig? Og det er klart - for dem vi elsker, ønsker vi det bedste for. 

Og jeg har elsket det her ministerium og det her område. Jeg er blevet betaget af forskerne, rektorerne, formændene, lektorerne, professorerne, fondene, lærerne, pædagogerne, lægerne ingeniøerne, humanisterne, sygeplejeskerne, institutionerne og selvfølgelig alle de studerende og alle dem der underviser og alle medarbejderne herinde. Der er så meget passion på det her område, så meget viden og kundskab og så meget vilje. Det har været fantastisk at opleve. 

Login