Bekymring over faldende kvalitet i specialer ved Aarhus Universitet

REAKTIONER: En ny undersøgelse indikerer en faldende kvalitet i specialer skrevet på Aarhus Universitet efter fremdriftsreformen. Akademikerne og Dansk Erhverv er bekymrede over udviklingen. Dansk Folkeparti mener, at politikerne må påtage sig en del af skylden for at have gjort studerende til målopfyldende skoleelever.

Placeholder image
En ny undersøgelse indikerer faldende kvalitet i specialer skrevet ved Aarhus Universitet. Det skaber bekymring hos flere aktører. På billedet underviser rektor på universitetet Brian Bech.  Foto: Lars Kruse / AU Forskning og Eksterne Relationer

En undersøgelse foretaget af forskere ved Aarhus Universitet viser, at næsten 40 procent af specialevejlederne her vurderer, at det faglige niveau er faldet for specialer skrevet efter fremdriftsreformen, imens kun to procent vurderer, at niveauet er steget og cirka 60 procent placerer sig midt imellem. 

Undersøgelsen er den første af sin art og er bestilt af universitetet selv og offentliggøres officielt senere på måneden. Konklusionerne fra undersøgelsen er dog refereret i et debatindlæg i Altinget: forskning torsdag.