Aktører positive over for Lundsgaard-forslag

KVOTER: Flere centrale aktører på universitetsområdet tager positivt imod Jørgen Lundsgaards (K) forslag om kønskvoter i universiteternes ansættelsesudvalg.
Tyson W. Lyall

Det er en smule overraskende, men det er et helt rigtigt synspunkt, at udvalgene skal afspejle den mangfoldighed, som ansøgerne også skal afspejle. På den måde kan det være rigtigt, at det kan være nødvendigt med en kvote.

Ingrid Stage
Formand, Dansk Magisterforening
Kønskvoter i universiteternes ansættelsesudvalg skræmmer ikke en række centrale aktører på universitetsområdet. Forslaget er blevet aktuelt, efter at Konservatives nu tidligere forskningsordfører, Jørgen Lundsgaard, den 8. november fremlagde idéen over for Altinget.dk.

DM: Kan være nødvendigt
Hos Dansk Magisterforening havde man ikke regnet med at skulle høre et forslag om kønskvoter komme fra Konservative. Foreningen kan imidlertid godt følge tankegangen hos partiets tidligere ordfører.

"Det er en smule overraskende, men det er et helt rigtigt synspunkt, at udvalgene skal afspejle den mangfoldighed, som ansøgerne også skal afspejle. På den måde kan det være rigtigt, at det kan være nødvendigt med en kvote," siger Ingrid Stage, formand i Dansk Magisterforening.

Hun understreger samtidig, at Dansk Magisterforening som udgangspunkt ikke er fortalere for kvoter. Hun anerkender dog, at det blive kan blive nødvendigt, "at søge tilflugt i kvoter", hvis ikke der sker en ligelig fordeling af køn inden for en overskuelig fremtid. Samtidig er hun ikke afvisende over for, at kvoter i ansættelsesudvalg kan være et skridt i den rigtige retning.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00