Aktørerne: Bedre uddannelser vitalt i 2012

AKTØR: Altinget | Forskning & Innovation har spurgt Dansk Industri, GTS, AC og Danske Universiteter, hvad der står øverst på deres dagsorden i det nye år. Bedre uddannelseskvalitet går igen blandt flere af svarene.
Foto: Kristoffer Hecquet/Altinget.dk
Tyson W. Lyall
Foto:
Foto: Privat
Foto: DI
Foto: SDU

Vi har behov for at øge kvaliteten af universitetsuddannelserne. På en lang række studier bliver der undervist alt for lidt, og også de studerendes forberedelsestid er lav.

Charlotte Rønhof
Forsknings- og uddannelsespolitisk chef, Dansk Industri

Globaliseringsaftalen udløber med udgangen af 2012, og der er stærkt brug for at drøfte og fastlægge nye ambitioner og ny finansiering på disse områder.

Erik Jylling
Formand, AC
Mere kvalitet i uddannelserne og en ny innovationsstrategi. Sådan lyder nogle af punkterne på fire centrale aktørers dagsorden for 2012.

Læs her de udbybende svar fra Dansk Industri, GTS, AC og Danske Universiteter og find blandt andet ud af, hvorfor DI vil hæve uddannelseskvaliteten, og hvorfor AC vil holde regeringen ekstra i ørerne.


Charlotte Rønhof, forsknings- og uddannelsespolitisk chef i Dansk Industri.
Vil i 2012 have fokus på store, målrettede forskningssatsninger samt at øge kvaliteten af universitetsuddannelserne.

"Hvis Danmark skal gøre sig gældende i den globale konkurrence, kræver det store, målrettede forskningsindsatser i tæt samarbejde mellem virksomheder og universiteter.

Vi skal sætte ind i forhold til globale udfordringer på f.eks. områder som energi, sundhed og fødevarer, hvor danske virksomheder og forskningsinstitutioner samtidig står stærkt. Det kræver imidlertid et politisk mod til at prioritere forskningsmidlerne, og at universiteterne - med deres basismidler - aktivt går ind i nye strategiske satsninger.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024