Alle forligspartier afviser regeringens matchfond

GLOBALISERINGSPULJEN: Samtlige forligspartier afviser regeringens forslag om at oprette en matchfond, som skal belønne universiteterne for at hente nye forskningspenge fra private fonde og virksomheder.
Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) får svært ved at komme igennem med regeringens forslag om en matchfond, der skal belønne universiteter for at hente penge fra private aktører.
Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) får svært ved at komme igennem med regeringens forslag om en matchfond, der skal belønne universiteter for at hente penge fra private aktører. Foto: Martin Mydtskov Rønne/VTU
Jørgen Skadhede

Fokus burde være omvendt. Der findes ikke universiteter, som ikke er interesseret i at hente flere midler udefra. Vi bør i stedet øge virksomhedernes motivation for at investere i universitetsforskning.

Kirsten Brosbøl (S)
Forskningsordfører
Regeringens plan om at bruge 100 millioner kroner årligt på en såkaldt matchfond bliver skudt ned af alle øvrige forligspartier om globaliseringspuljen.

Både Dansk Folkeparti, de Radikale og Socialdemokraterne siger klart nej til regeringen forslag om matchfonden. Men af vidt forskellige årsager.

Planen om matchfonden fremgik allerede af regeringens nye arbejdsprogram i februar og blev gentaget sidste uges finanslovsforslag.

Tanken er, at matchfonden skal belønne universiteter og forskningsinstitutioner for at hente nye forskningsmidler fra private aktører.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00