Analyse: Højtuddannede skaber offentlig innovation

INNOVATION: Jo flere højtuddannede i en offentlig virksomhed, desto mere innovation, viser en ny analyse fra Center for Offentlig Innovation.

Center for Offentlig Innovation har lavet en analyse, der for første gang måler på, hvad højtuddannede medarbejdere betyder for den offentlige innovation. Den viden skal ifølge centerchef Pia Gjellerup bruges til at komme nærmere, hvordan offentlig innovation kan styrkes.<br>
Center for Offentlig Innovation har lavet en analyse, der for første gang måler på, hvad højtuddannede medarbejdere betyder for den offentlige innovation. Den viden skal ifølge centerchef Pia Gjellerup bruges til at komme nærmere, hvordan offentlig innovation kan styrkes.
Foto: PR-foto/COI
Katrine Falk LønstrupMads Bang

Vi mangler viden om, hvordan medarbejdere og ledere konkret omsætter deres kompetencer til innovative løsninger til gavn for borgerne.

Pia Gjellerup
Centerchef, Center for Offentlig Innovation
Fakta
Center for Offentlig Innovations analyse er baseret på tal fra Innovationsbarometeret og registerdata fra Danmarks Statistik.
Innovationsbarometeret bygger på en repræsentativ spørgeskemaundersøgelse med svar fra 1255 offentlige arbejdspladser.

Barometeret er udarbejdet af Center for Offentlig Innovation i samarbejde med Danmarks Statistik og Center for Forskningsanalyse ved Aarhus Universitet.

En ny analyse fra Center for Offentlig Innovation viser en klar sammenhæng mellem uddannelsesniveau hos medarbejderne og innovation i den offentlige sektor. En stor andel af højtuddannede medarbejdere øger sandsynligheden for, at arbejdspladsen nytænker og forbedrer måderne, hvorpå de servicerer borgerne.

Det skriver COI i en pressemeddelelse.

”Vi har længe kendt til en sammenhæng mellem uddannelse og innovation i den private sektor, men man har ikke vidst, om det samme gjaldt i det offentlige – ganske enkelt fordi, man ikke har haft tallene. Men det har vi så nu,” siger Ole Bech Lykkebo, chefkonsulent ved COI, i pressemeddelelsen.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00