Analyse: Regeringen sætter studietider i politisk krydspres

STUDIETID: Både regeringens 2025-udspil og de verserende forhandlinger om et nyt bevillingssystem vil presse studietiderne ned på de videregående uddannelser. SU-reform kan komme på bordet allerede i efteråret.

VLAK-regeringen bebudede allerede ved regeringsdannelsen i december, at der vil komme et udspil til en SU-reform. I sidste uge gentog regeringen en del af målene med reformen i sit 2025-udspil.<br>
VLAK-regeringen bebudede allerede ved regeringsdannelsen i december, at der vil komme et udspil til en SU-reform. I sidste uge gentog regeringen en del af målene med reformen i sit 2025-udspil.
Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix
Mads Bang

Kortere studietider på de videregående uddannelser er et centralt element i flere af de politiske fronter, som regeringen trækker op her i forsommeren.

Både i den genopfriskede 2025-plan for dansk økonomi og i de verserende forhandlinger om at ændre bevillingssystemet til de videregående uddannelser, lægger regeringen op til, at færre studerende skal være forsinkede, når de består deres sidste eksamen.

Det kan vise sig svært at komme igennem med en hurtig SU-reform, mens der fortsat er en åbning for en bred aftale om et nyt bevillingssystem. Der er dog delte meninger om, hvor hurtigt en aftale kan lande. De forsigtige siger september.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00