Ansættelse af Vera-direktør starter forfra

KOKS: Bestyrelsen bag det nye kommunale og regionale forskningsinstitut Vera vil lade ansættelsen af ny direktør begynde forfra. De vil selv skrive opslaget. Og så skal instituttet allerede have nyt navn, da pædagoger truer med retssag.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Fusionen af Dansk Sundhedsinstitut, Anvendt Kommunal Forskning og KREVI bliver alligevel ikke som planlagt kronet med udnævnelsen af en ny direktør her lige efter sommerferien.
Vera, som instituttet hedder indtil videre, blev formelt etableret 1. juli. Men bestyrelsen bag Vera har besluttet at genopslå stillingen, der havde ansøgningsfrist lige før sommerferien. Og der ligger nu et nyt stillingsopslag.

Bestyrelsen, hvis formand er professor Nina Smith fra Aarhus Universitet, har nemlig selv ønsket at være med til at formulere stillingsopslaget, hvilket ikke var tilfældet med første opslag.

Bestyrelsen var endnu ikke udpeget eller klar til at arbejde, da stillingen blev slået op.

"At vælge en direktør er en af de vigtigste opgaver for en bestyrelse. Derfor har vi i bestyrelsen enstemmigt besluttet, at vi vil være med helt fra start. Så selv om vi har fået kvalificerede ansøgninger, så vil vi være med hele vejen fra formuleringen af jobopslaget til selve ansættelsen," siger Nina Smidt og fortsætter:

"Den person, vi ender med at vælge, skal forhåbentlig være direktør hos os i mange år, og så er det afgørende, at bestyrelsen 100 procent har styret hele forløbet omkring opslag og endelig ansættelse," siger Nina Smith.

Bestyrelsen har nu som mål at have ansat en direktør per første december.

Pædagogerne truer med retssag
Nina Smith kan også bekræfte, at navnet Vera skal ændres. Ud over at være et pigenavn, er Vera nemlig også navnet på et tidsskrift, som pædagogernes fagforforening, BUPL, står bag.

"BUPL har truet med at lægge sag an mod os i forhold til rettighederne til at bruge navnet. Vores rådgivere har dog sagt, at vi formodentlig vil vinde sagen. Men vi ønsker ikke, at instituttet skal starte med at føre en retssag," siger Nina Smith, der dog understreger, at hun gerne havde været foruden navneskiftet.

Under Folketingets vedtagelse af loven, som banede vej for fusionen af de tre institutter, var en stribe interesseorganisationer ude at advare om, at det nye institut ikke havde den fornødne armslængde til regeringen.

Det nye institut har 136 ansatte med kontor i Århus og København.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Nina Smith

Professor, Institut for Økonomi, Aarhus Universitet, bestyrelsesformand, VIVE, formand, Kommission for 2. generationsreformer, formand, Nykredit
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1981)

0:000:00