Om  
Anja C. Andersen

Astrofysiker modtager dette års Rungstedlundpris

Rungstedlundprisen tildeles i år Anja C. Andersen, der er professor i astrofysik ved Niels Bohr Instituttet.

Astrofysiker Anja C. Andersen er dette års modtager af Rungstedlundprisen.
Astrofysiker Anja C. Andersen er dette års modtager af Rungstedlundprisen.Foto: Simon Klein-Knudsen
Emma Brink

Anja C. Andersen, der er professor i astrofysik ved Niels Bohr Instituttet på Københavns Universitet, er dette års modtager af Rungstedlundprisen.

Det skriver Karen Blixen Museum i en pressemeddelelse

Anja C. Andersen har siden 2017 tilmed været professor for offentlighedens forståelse af naturvidenskab ved instituttet, hvor hun har arbejdet med formidling af videnskaben uden for forskningsverdenen. Rungstedlundprisen er en anerkendelse af hendes formidlingsindsats om astrofysik, naturvidenskab og videnskabens natur og rolle til både børn og voksne.

"Jeg takker ydmygt for æren. Det er min ubetingede fornøjelse at både tale og skrive om det univers, vi er en del af, så længe jeg har evnerne. Hvis jeg inspirerer bare én 13-årig amatør-astronom med hver bog eller hvert foredrag, så skal jeg ikke bede om mere i dette liv," skriver Anja C. Andersen på LinkedIn.

Læs også

Anja C. Andersen har arbejdet med formidling som blandt andet podcastvært, foredragsholder, debattør og forfatter til flere bøger.

"Karen Blixen var levende optaget af videnskaberne og i særdeleshed af universet og menneskets forbundethed med de store sammenhænge uden for vores umiddelbare erfaringsfelt. Anja C. Andersens store evne som 'storyteller' om det gådefulde og uendelige univers for et bredt publikum gør hende til en oplagt modtager af Rungstedlundprisen," siger bestyrelsesformand for Rungstedlundfonden Michael Bjørn Nellemann.

Rungstedlundprisen og de tilhørende 50.000 kroner er siden 1991 blevet uddelt årligt af Rungstedlundfonden til en kulturpersonlighed, der har ydet en speciel indsats inden for et af de felter, der interesserede Karen Blixen, eller som på anden måde har markeret sig på Blixensk vis. Tidligere modtagere tæller Meryl Streep, Suzanne Brøgger, Tom Buk-Swienty, Puk Damsgård og Claus Meyer.

Uddelingen finder sted i det tidlige efterår 2024.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anja C. Andersen

Professor i astrofysik og planetforskning, Niels Bohr Institutet, Københavns Universitet, præsident, Selskabet for Naturlærens Udbredelse, bestyrelsesmedlem, Københavns Universitet, medlem, European Astronomical Society
ph.d. i astrofysik (Københavns Uni. 1999), cand.scient. i fysik (Københavns Uni. 1995)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024