Borgerlige aviser kræver uvildig Penkowa-undersøgelse

PENKOWA-AFFÆREN: Mens VKO afviser oppositionens krav om en uvildig undersøgelse af Københavns Universitets ageren i Penkowa-sagen, så kræver de borgerlige morgenaviser også en uvildig undersøgelse i deres lederartikler.
Jørgen Skadhede
De borgerlige morgenaviser står på oppositionens side i spørgsmålet om, hvorvidt der er behov for en uvildig undersøgelse af Københavns Universitets (KU) håndtering af Penkowa-sagen.

I Folketinget kræver en samlet venstrefløj og Liberal Alliance, at der bliver iværksat en sådan undersøgelse, men den bliver foreløbig afvist af regeringen og Dansk Folkeparti.

Blandt avisernes lederskribenter er det imidlertid de borgelige aviser, der højest og mest klart råber på en uvildig undersøgelse for at få genoprettet tilliden til KU.

Stadig ubesvarede spørgsmål
"Videnskabsministeren har med rette udtalt sig meget kritisk og bebuder skærpet tilsyn. Men det er kun en halv løsning. I sig selv er de ubesvarede spørgsmål tilstrækkeligt til at begrunde en uvildig undersøgelse," skriver Berlingske i sin leder og fortsætter:

0:000:00