Kritik af bevillingsreform: Bureaukratisk, bøvlet og mere new public management

REAKTIONER: Fredag præsenterede samtlige Folketingets partier aftalen om et nyt bevillingssystem for videregående uddannelser. Her er reaktionerne fra rektorer, som ikke er ovenud begejstrede.

Søren Pind undrede sig fredag over, hvordan samtlige Folketingets partier kunne slutte op om en god aftale om et nyt bevillingssystem. Men at aftalen er god, er rektorer rundt om i landet ikke helt enige i. Læs deres reaktioner her.   
Søren Pind undrede sig fredag over, hvordan samtlige Folketingets partier kunne slutte op om en god aftale om et nyt bevillingssystem. Men at aftalen er god, er rektorer rundt om i landet ikke helt enige i. Læs deres reaktioner her.   Foto: Altinget/ Toke Kristiansen
Toke Gade Crone Kristiansen

Efter aftalen om et nyt bevillingssystem for videregående uddannelser, som samtlige Folketingets partier stod sammen om at præsentere fredag, er universiteter, professionshøjskoler og erhvervsakademier nu begyndt at fordøje aftalen.

Og selvom aftalen måske ikke ligger langt fra regeringens udspil, er der nok at fordøje med de nye styringsmekanismer, som reformen lægger ned over området.

Altinget har talt med rektorer på uddannelsesinstitutionerne, og fælles for udtalelserne er, at det ikke ligefrem er ros, der præger vurderingerne. 

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00