Cepos vil af med dimittend-dagpenge: Nyt retskrav kan ende som orlovsordning

DAGPENGE: Med et udvidet retskrav vil flere trække på dagpengesystemet efter bacheloruddannelsen, frygter Cepos. Tænketanken opfordrer til et opgør med dimittendsats, imens arbejdsmarkedsforsker og A-kasser maner til besindelse.   

Et udvidet retskrav kan give uheldige incitamenter til at holde pause og modtage dagpenge frygter Cepos som sammenligner ordningen med Nyrup- regeringens sabbat orlov. 
Et udvidet retskrav kan give uheldige incitamenter til at holde pause og modtage dagpenge frygter Cepos som sammenligner ordningen med Nyrup- regeringens sabbat orlov. Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Toke Gade Crone Kristiansen

"Jeg bryder mig ikke om, at der kan være et trækplaster i den her dobbelt så høje ydelse på dimittenddagpenge; det er en meget høj pris for at skabe et bachelorarbejdsmarked,"

Mads Lundby Hansen
Vicedirektør, Cepos

Med aftalen om mere fleksible universitetsuddannelser udvides den studerendes ret til en plads på en kandidatuddannelse efter bacheloren til tre år. 

Det giver mulighed for at prøve livet på arbejdsmarkedet af.

Men med den rettighed kan der også spekuleres i at tage et pusterum og få dagpenge i perioden på dimittendsats med en indbygget garanti om at kunne fortsætte studierne året efter.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024