"Danmark er en innovationsleder på tilbagetog"

INNOVATION: Ifølge EU-Kommissionen er Danmark en af Europas "Innovation Leaders". Men den position er gevaldigt i fare, mener Dansk Erhverv og GTS. Regeringen står klar med langsigtet strategi for området.
Foto: Santaris
Tyson W. Lyall

Der er en ubalance i, at vi bliver ved med at samle viden i tanken, men ikke i tilstrækkelig grad får det ud at arbejde.

Ragnar Heldt Nielsen
Direktør, GTS
Vi ligger godt med i førerfeltet, men er alvorligt ved at miste pusten.

Sådan lyder analysen af Danmarks position i det globale innovationskapløb fra Dansk Erhverv og Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter (GTS).

De råber vagt i gevær, efter at EU-Kommissionen i sidste måned ellers rangerede Danmark blandt EU's førende innovationslande. Her bliver vi ifølge repræsentanter for de to organisationer kun liggende, hvis der kommer politisk handling.

Men den er også på vej, hvis man skal tro regeringen. I dag tirsdag er nemlig dagen, hvor uddannelsesminister Morten Østergaard (R) og erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) præsenterer regeringens innovationsstrategi.

Dokumentation

Det står der blandt andet i The Innovation Union Scoreboard:

Denmark is one of the innovation leaders with an above average performance. Relative strengths are in Open, excellent and attractive research systems, Linkages & entrepreneurship and Intellectual assets. Relative weaknesses are in Human resources, Firm investments, Innovators and Economic effect.


Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00