Om  
Julie Sommerlund

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole ansætter ny rektor

Efter et års søgen ansætter Danmarks Medie- og Journalisthøjskole ny rektor. Valget er faldet på den erfarne dekan for humaniora på RUC Julie Sommerlund. 

Foto: DMJX
Laura Bejder Jensen

Julie Sommerlund skal fra 1. april stå i spidsen Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.  

Det skriver DMJX i en pressemeddelelse

Den nye rektor har 15 års erfaring med ledelse af videregående uddannelser. Hun kommer fra en stilling som dekan for humaniora på RUC, hvor hun har været chef for kommunikations- og journalistuddannelserne. 

Julie Sommerlund fremhæver selv skolens rolle i udviklingen af det danske medielandskab.

"Medierne udvikler sig med stor hast, og derfor er det vigtigt, at vi som samfund har en platform, hvor medierne kan diskutere med sig selv – og med omverdenen, ikke mindst – om, hvilken rolle medierne skal, kan og bør spille i samfundet, og dermed hvilket samfund vi ser for os i fremtiden," siger Julie Sommerlund.

"DMJX har med sin unikke position i medielandskabet en helt særlig mulighed for at kunne fungere som en sådan platform," tilføjer hun. 

Skolens ledelse fremhæver den nye rektors brede erfaring og visioner, når de begrunder valget af Julie Sommerlund. 

"Julie Sommerlund kommer med en for os helt unik baggrund, fordi hun har haft berøring med uddannelser indenfor stort set alle skolens fagområder – i den ene ende journalistik og kommunikation, i den anden ende visuelle designfag," siger bestyrelsesformand Lea Korsgaard.

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole har ledt efter en ny rektor, siden Trine Nielsen fratrådte stillingen i foråret 2021.

Julie Sommerlund overtager posten som rektor fra Jens Grund Pedersen, der har været konstitueret på posten siden sommeren 2021.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Julie Sommerlund

Rektor, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
cand.mag. (i moderne kultur og kulturformidling, Københavns Uni.), ph.d. (organisation og kommunikation, CBS 2002)

0:000:00