DEA anbefaler bonus for høj kvalitet

TAXAMETER: Tænketanken DEA anbefaler regeringen at indføre en kvalitetsbonus til uddannelser, der holder et højt niveau.
Tyson W. Lyall

Vi skal kigge på, hvordan vi kan skabe incitamenter for at få øget kvaliteten af uddannelserne. Vi ved, at det finansieringssystem, vi har, notorisk set har en tilbøjelighed til at fremme effektiviteten.

Bjarne Lundager Jensen
Vicedirektør, DEA
Kvalitet og ikke kun kvantitet skal belønnes. Sådan er grundtanken bag en af tænketanken DEA's væsentligste anbefalinger fra rapporten "Taxametersystemet under lup", der blev offentliggjort i dag fredag.

Tænketanken anbefaler regeringen at indføre en bonus til uddannelser, der gør noget ekstra for at sikre kvaliteten. Hvad "kvalitet" indebærer, skal en såkaldt taxameterkommission kigge på, foreslår DEA.

Socialdemokraterne ønsker på nuværende tidspunkt ikke at forholde sig til anbefalingen, da regeringen barsler med en samlet reform af styrings- og bevillingssystemet.

Liberal Alliances forskningsordfører, Mette Bock, er til gengæld mere klar i mælet. "Vi vil altid belønne det sublime," lyder reaktionen.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00