DF-krav om danske fag på engelske uddannelser afvises

FOLKETINGET: S kalder det en vigtig problemstilling, og V mener ikke, "at skatteborgere skal betale for at uddanne rumænere på engelsk". Alligevel afviser begge partier et DF-forslag om obligatorisk undervisning på dansk på engelsksprogede uddannelser.

Mads Fuglede (V) har forståelse for den problematik, som DF rejser i Folketinget på fredag. Men V-ordføreren afviser obligatorisk undervisning på dansk: Vi er nok nødt til at gøre det på en anden måde". 
Mads Fuglede (V) har forståelse for den problematik, som DF rejser i Folketinget på fredag. Men V-ordføreren afviser obligatorisk undervisning på dansk: Vi er nok nødt til at gøre det på en anden måde". Foto: /ritzau/ Anne Bæk
Toke Gade Crone Kristiansen

”Vi har haft nogle institutioner, som bare har banket en masse studerende igennem, og ingen af dem har været danske, og ingen af dem er i landet længere,” 

Mads Fuglede
Uddannelses- og forskningsordfører

Dansk Folkeparti vil indføre et nyt krav til engelsksprogede uddannelser, om at studerende i fremtiden er forpligtet til at tage et fag på dansk.

Begrundelsen er, ifølge beslutningsforslaget, at der har været en markant vækst i udenlandske studerende på de videregående uddannelser og uddannelses-udbud på engelsk. 

Antallet af optagne på engelsksprogede uddannelser på erhvervsakademi-, professionsbachelor- og universitetsuddannelserne er i perioden 2009-2016 vokset fra 4.964 studerende til 7.551, begrunder Dansk Folkeparti det nye krav med. 

Dokumentation

Forslag til folketingsbeslutning (B43)

Folketinget pålægger regeringen inden udgangen af indeværende folketingsår at fremsætte de nødvendige forslag,  der medfører, at alle engelsksprogede videregående uddannelser med undtagelse af sprogfag skal indeholde et dansksproget fag med en tilsvarende prøve på dansk.

Læs hele forslaget her.

Forslag til folketingsbeslutning (B 46)

om navngivning af uddannelsesinstitutioner

Folketinget pålægger regeringen at gennemgå reglerne for navngivning af uddannelsesinstitutioner og komme med forslag til, hvordan det kan sikres, at uddannelsesinstitutioner får danske hovednavne.

Læs hele forslaget her.


Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00