DI: Virksomheders forskning er gået i stå under corona-pandemien

En analyse fra Dansk Industri viser, at godt hver fjerde adspurgte virksomhed har midlertidigt standset eller helt aflyst forsknings- og udviklingsprojekter. Derfor bør midlertidigt forhøjet fradrag på forskning og udvikling gøres permanent, mener DI.

Tal fra Dansk Industri viser et trist billede af hvordan danske virksomheders forskning og innovation er gået i stå under corona-pandemien. Organisationen efterlyser, at et midlertidigt forhøjet fradrag på forskning og udvikling bliver permanent. Erhvervsminister Simon Kollerup (S) sagde i april, at det kan blive en mulighed "på et tidspunkt."<br>
Tal fra Dansk Industri viser et trist billede af hvordan danske virksomheders forskning og innovation er gået i stå under corona-pandemien. Organisationen efterlyser, at et midlertidigt forhøjet fradrag på forskning og udvikling bliver permanent. Erhvervsminister Simon Kollerup (S) sagde i april, at det kan blive en mulighed "på et tidspunkt."
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

Blandt de mest forskningsintensive virksomheder i Danmark kan coronakrisen mærkes.

En ud af fem har skåret årsværk til forskning og udvikling fra - og godt hver fjerde har standset eller helt aflyst konkrete projekter. Det viser en survey foretaget af brancheorganisationen Dansk Industri.

Der er håb forude for en hastig opblomstring, men forskning og udvikling er ofte længerevarende og mere sårbare investeringer end andre, siger Mette Fjord Sørensen, underdirektør i Dansk Industri. Derfor kan opblomstringen af forskningnen hos danske virksomheder vare lang tid:

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00