Dobbeltspil: Sådan endte udflytning af uddannelser som en kommunal kampplads

Det kan se ud som om, Vejle Kommune har spillet på to heste, da de gik målrettet ind i regeringens spil om udflytning af uddannelsesinstitutioner. Kom med bag dørene i kampen om at få studiepladser hjem til sin kommune i dagens Ajour.

Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Caroline Tranberg

Det er et rodet spil mellem Vejle og Kolding kommune, som har udspillet sig, siden regeringen i juni præsenterede deres udflytningsudspil.

Sådan beskriver Altingets forskningsredaktør, Chris Lehmann, sagen, hvor kommunerne har kæmpet om at få de samme uddannelser til byen – uden at Kolding kendte til kampen.

Samtidig ser det ud som om, Syddansk Universitet har bejlet til både Vejle og Kolding Kommune for at finde den bedste placering til deres uddannelse.

Men hvorfor egentlig indgå i dobbeltspil for at få studiepladser til sin by? Og er det ærlige fodfejl eller kalkuleret politik fra kommunens side?  
 
I dagens Ajour dykker vi ned i det rodede dobbeltspil, som har udspillet sig efter regeringens udflytningsplan – og som efter alt at dømme udmønter sig i en endelig politisk aftale inden længe.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00