Eksperter til kommende regering: Hvis kandidatreform vedtages, så skal beslutningsgrundlaget styrkes yderligere

Eksperter advarer om at igangsætte en irreversibel reform, hvis den kommende regering har tænkt sig at føre kandidatreformen ud i livet. "Det giver et særligt ansvar for virkelig at tænke sig om, da det kan medføre store negative konsekvenser," lyder det. Opdateret

Ifølge eksperter giver det&nbsp;ikke mening at vedtage kandidatreformen på det nuværende beslutningsgrundlag. "Det giver et særligt ansvar for virkelig at tænke sig om, da det kan medføre store negative konsekvenser," lyder det.<br>
Ifølge eksperter giver det ikke mening at vedtage kandidatreformen på det nuværende beslutningsgrundlag. "Det giver et særligt ansvar for virkelig at tænke sig om, da det kan medføre store negative konsekvenser," lyder det.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Vu Nguyen

* Torsdag den 8. december klokken 14.55 er et afsnit om dokumenter i Uddannelses- og Forskningsministeriet blevet slettet. Af Altingets aktindsigt fremgik det, at det var blevet journaliseret under regeringsforhandlingerne, men ministeriet oplyser, at dokumenterne er tilbage fra august. Altinget beklager fejlen.

Hvis kandidatreformen indgår i regeringsforhandlingerne, så advarer eksperter den kommende regering på forhånd om at føre den ud i livet, før et mere grundigt beslutningsgrundlag foreligger. 

En af dem er Søren C. Winter, der er professor emeritus i statskundskab ved Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (VIVE) med særligt kendskab til implementering af lovgivning og andre politiske beslutninger.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00