EL’s nye ordfører har fokus på de kortere uddannelser

INTERVIEW: For Rosa Lund, Enhedslistens nye forsknings-og uddannelsesordfører, banker hjertet for professionshøjskolerne. Hun mener dog, at de skal holde sig væk fra forskning og koncentrere sig om det praksisnære. Og så vil hun have mere feedback på universiteterne. 

Rosa Lund er ny forsknings- og uddannelsesordfører for Enhedslisten, og hun vil prioritere professionshøjskolerne. De uddanner nemlig velfærdsstatens kernetropper, lyder det fra den nye ordfører.
Rosa Lund er ny forsknings- og uddannelsesordfører for Enhedslisten, og hun vil prioritere professionshøjskolerne. De uddanner nemlig velfærdsstatens kernetropper, lyder det fra den nye ordfører.Foto: Ritzau Scanpix/ Malte Kristiansen
Toke Gade Crone Kristiansen

Rosa Lund overtager uddannelses- og forskningsordførerposten i Enhedslisten som led i en større rokade, og i forbindelse med at Eva Flyvholm for nyligt fik udvidet sin portefølje.

”Jeg er meget glad for at vende tilbage til området, for det er et vigtigt område og en løftestang for at skabe mere lighed i samfundet,” siger Rosa Lund. 

Og Rosa Lund kommer til området med sin egen dagsorden.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00