Erhvervsliv til regeringen: Gør forskningsfradraget permanent

Ført an af DI-topchef Lars Sandahl Sørensen drømmer dansk erhvervsliv om, at forsknings- og udviklingsfradraget gøres permanent. Regeringen lader svaret svæve i luften. "Jeg vil ikke afvise, at det på et tidspunkt kan blive en mulighed at gå ned ad den vej med et permanent forsknings- og udviklingsfradrag," siger Simon Kollerup.

De fire ministre Simon Kollerup, Magnus Heunicke, Ane Halsboe-Jørgensen og Jeppe Kofod var alle tilstede på pressemødet sammen med DI-topchef Lars Sandahl Sørensen. Erhvervsministeren vil ikke afvise, erhvervsbossens ønske går i opfyldelse.
De fire ministre Simon Kollerup, Magnus Heunicke, Ane Halsboe-Jørgensen og Jeppe Kofod var alle tilstede på pressemødet sammen med DI-topchef Lars Sandahl Sørensen. Erhvervsministeren vil ikke afvise, erhvervsbossens ønske går i opfyldelse.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Regeringens storstilede life science-strategi bestående af 38 initiativer høster generelt ros fra erhvervslivet med DI-topchef Lars Sandahl Sørensen i spidsen, men særligt én ting mangler. 

Erhvervsbossen ønsker sig, at forsknings- og udviklingsfradraget gøres permanent.

"Senere håber jeg, at regeringen vil tage initiativ til at gøre forskningsfradraget permanent og hæve loftet på merfradrag. På den måde kan politikerne sikre, at de langsigtede investeringer og udenlandske investeringer bliver lagt i Danmark," lyder det fra Lars Sandahl Sørensen i en skriftlig kommentar.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00