Få overblik over forskning og uddannelse på finansloven

FINANSLOV: Regeringens forslag til finanslov lægger op til milliardbesparelser på forskning og uddannelse. I alt sparer finansministeren omkring 1,8 milliarder kroner på området næste år.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) præsenterede tirsdag en finanslov, hvor forskning og uddannelse kommer til at bære nogle af de største besparelser. I alt løber besparelsen op i omkring 1,8 milliarder kroner næste <br>år.<br>
Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) præsenterede tirsdag en finanslov, hvor forskning og uddannelse kommer til at bære nogle af de største besparelser. I alt løber besparelsen op i omkring 1,8 milliarder kroner næste
år.
Foto: Søren Bidstrup/Scanpix
Mads Bang

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) fremlagde her til formiddag regeringens forslag til finanslov for næste år.

Regeringen lægger op til besparelser over hele linjen på uddannelses- og forskningsområdet, som kommer til at betale omkring 2,4 milliarder kroner til de områder, som regeringen vil prioritere – blandt andet sundhedsområdet, bedre vilkår for erhvervslivet og skatteforhandlinger i foråret.

1, 4 milliarder fra forskning
Regeringen har barberet forskningsudgifterne næsten ned til det minimum, som regeringsgrundlaget lægger op til. Det betyder, at der næste år bliver 1,4 milliarder kroner mindre til forskning.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00