Flertal klar til opgør med eksterne lektorers timeloft

TIMER: Et flertal af Folketingets forskningsordførere vil kigge på timeloftet for eksterne lektorer. Men et farvel til loftet kan ikke stå alene, lyder det samtidig. Magisterforeningen foreslår grænse for universiteternes samlede brug af løstansatte undervisere.
Både R, LA, DF og V er klar til at gøre op med det loft, der forhindrer eksterne lektorer i at arbejde mere end 500 timer om året på ét universitet.
Både R, LA, DF og V er klar til at gøre op med det loft, der forhindrer eksterne lektorer i at arbejde mere end 500 timer om året på ét universitet.Foto: Colourbox
Tyson W. Lyall

Vi skal generelt have tillid til, at universiteterne kan gribe tingene an på andre måder, end man nødvendigvis har formuleret det fra central hånd.

Jens Henrik Thulesen Dahl
Forskningsordfører, Dansk Folkeparti
Fakta
Det arbejdstimetal, der er forbundet med en ekstern lektors undervisning, kan ikke overstige 500 timer årligt. Såfremt det af hensyn til undervisningens tilrettelæggelse eller gennemførelse er nødvendigt, kan arbejdstimetallet dog udgøre op til 780 timer årligt. Hvis timetallet overstiger 500 timer årligt, orienteres vedkommende forhandlingsberettigede organisation herom. Orienteringen skal indeholde en begrundelse.

Kilde: Aftale vedtaget i 2001 under det tidligere Undervisningsministerium
Et politisk flertal på Christiansborg er parat til slå hul i universiteternes timeloft for eksterne lektorer.

Både Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Venstre fortæller således til Altinget | Forskning & Innovation, at de er villige til at revurdere det nuværende loft, der lyder på 500 timer om året.

Også universiteterne selv, Dansk Magisterforening og Akademiske Daglejere er med på ideen, der i sidste uge blev luftet af Liberal Alliance.

Det vigtigste er blot, at en afskaffelse af loftet ikke gør indhug i andelen af fastansatte, lyder det fra alle parter.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00