Flertallet for regeringens store reformaftale er væk: Kan koste permanent forhøjelse af FoU-fradrag

Flere tiltag i 'Danmark kan mere I'-reformen mangler at blive til virkelighed, og efter valget er flertallet for forsvundet. Det kan koste det permanente forsknings- og udviklingsfradrag fra begyndelsen af 2023. Erhvervslivet er bekymret. Moderraterne og Danmarksdemokraterne vil ikke svare på, de vil genetablere flertallet.

Statsminister Mette Frederiksen har brug for enten mandaterne fra Lars Løkke Rasmussens Moderaterne eller Inger Støjbergs Danmarksdemokraterne, hvis hun vil genetablere flertallet for den resterende del af 'Danmark kan mere I'-reformen. 
Statsminister Mette Frederiksen har brug for enten mandaterne fra Lars Løkke Rasmussens Moderaterne eller Inger Støjbergs Danmarksdemokraterne, hvis hun vil genetablere flertallet for den resterende del af 'Danmark kan mere I'-reformen.  Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Selvom en forhøjelse af det maksimale beskæftigelsesfradrag og et permanent forsknings- og udviklingsfradrag (FoU-fradrag) på 130 procent blev vedtaget af i januar, er det langt fra sikkert, at tiltagene bliver ført ud i livet.

For efter valget er flertallet for regeringens storstilede reformaftale, 'Danmark kan mere I', forsvundet.