Om  
Katherine Richardson

Formand for Råd for Ungdomsuddannelser udpeget

Undervisningsministeren har udpeget professor ved Københavns Universitet Katherine Richardson som formand for det nye Råd for Ungdomsuddannelser. 

Julie Hornstrup Østergaard

Professor ved Københavns Universitet Katherine Richardson er af undervisningsminister Christine Antorini (S) udpeget som formand for det nye Råd for Ungdomsuddannelser. Det skriver Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse. 

Katherine Richardson er leder af Sustainability Science Center ved Københavns Universitet. Hun har siddet på formandsposten i følgegruppen for Gymnasiereformen og Karakterkommissionen og derigennem stiftet bekendtskab med råds- og nævnsarbejde.

Kathrine Richardson har desuden været formand for Favrskov Gymnasiums og VUC Aarhus' bestyrelser og sidder på nuværende tidspunkt i bestyrelsen på Frederiksborg Gymnasium og HF. 

Det nye Råd for Ungdomsuddannelser har til formål at vejlede undervisningsministeren om udfordringer og fælles emner for ungdomsuddannelserne. Rådet for Ungdomsuddannelser skal især fokusere på elevernes trivsel og udbytte af undervisningen. Endvidere skal rådet koncentrere sig om, hvordan ungdomsuddannelserne evaluerer og kvalitetsudvikler deres aktiviteter. 

Ud over Katherine Richardson består rådets øvrige formandskab af:

• Noemi Katznelson, Center og forskningsleder, Center for Ungdomsforskning, AAU
• Michael Rosholm, Professor i økonomi og leder af TrygFondens Børneforskningscenter, AU
• Kirsten Holmgaard, Direktør, Mercantec
• Dorte Fristrup, Rektor, Århus Statsgymnasium
• Sune Agger, Rektor, Erhvervsgymnasiet på Learnmark Horsens
• Trine Ladekarl Nellemann, Rektor, CPH West

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00