Forsker vil skabe mere kvalificeret energidebat med ny regnemodel

ÅBENHED: Med en browser vil et hold DTU-forskere give alle mulighed for at se konsekvenser af politikernes og egne forslag på energiområdet. Det kan især komme oppositionspartier og ngo’er til gavn, forklarer manden bag.

Sådan så det ud, sidst der blev indgået energiaftale med daværende energiminister Martin Lidegaard (R) i midten. Aftalen fra 2012 danner grundlag for den model, som et hold DTU-forskere nu lægger frem for offentligheden.
Sådan så det ud, sidst der blev indgået energiaftale med daværende energiminister Martin Lidegaard (R) i midten. Aftalen fra 2012 danner grundlag for den model, som et hold DTU-forskere nu lægger frem for offentligheden.Foto: Torkil Adsersen/Ritzau Scanpix
Kasper Kaasgaard

Det har været svært at få et greb om det grønne, hvor man teknisk ikke har kunnet regne så meget, som vi gerne ville kunne.

Lea Wermelin (S)
Bæredygtighedsordfører

Med vores sammenligningsfunktion er det nemt at se, hvor forskellige udspil adskiller sig. Vi kan se, at der ikke er så stor forskel – at det er marginaler, der bliver diskuteret.

Kenneth Karlsson
Gruppeleder, Energisystemanalyse på DTU

”Der har været en tendens til, at energimodeller minder om sorte bokse, hvor meget få kan gennemskue, hvad der kommer ud af dem.”

Med det klassiske eksempel lånt fra luftfarten motiverer DTU-forsker Kenneth Karlsson sit arbejde med en ny regnemodel.

”Derfor kan det være svært at diskutere, hvad der er rimeligt og rigtigt,” lyder resten af argumentet.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00