Forskningscenter bringer sundhedsteknologien ud til borgerne

NY TEKNOLOGI: Et nyt forskningscenter i København skal udvikle sundhedsteknologi, der kan forbedre patienternes hverdag. Centret skal bringe teknologien fra hospitalerne og ud i patienternes dagligdag, lyder det fra direktør Jakob E. Bardram. 

Et nyt forskningscenter i København skal udvikle sundhedsteknologi, der kan forbedre patienternes hverdag.
Et nyt forskningscenter i København skal udvikle sundhedsteknologi, der kan forbedre patienternes hverdag.Foto: Colourbox
Katrine Falk LønstrupKlaus Ulrik Mortensen

Det er altså en anden form for sundhedsteknologi end den klassiske sundhedsteknologi, som typisk er et hvidt apparat, der står på skadestuen eller ved siden af sygesengen. Det er derimod noget, som man simpelthen har på kroppen, i lommen, eller som er indlejret i noget, brugerne har derhjemme.

Jakob E. Bardram
Direktør, Copenhagen Center for Health Technology

Sundhedsteknologien skal ud til borgerne.

Det er den overordnede overskrift for det nye forskningscenter, Copenhagen Center for Health Technology, der netop er blevet lanceret af Region Hovedstaden, Københavns Kommune, Københavns Universitets Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Danmarks Tekniske Universitet.

Forskningscenteret skal især have fokus på patienter, der er ramt af kroniske lidelser. Men vil samtidig også fokusere på blandt andet livsstilsrelaterede sygdomme og den forebyggende indsats.

0:000:00