Fra fond til forsker: Innovationsfonden uddeler millioner til diagnosticering af bugspytkirtelkræft

FONDE: I denne uge har Innovationsfonden uddelt 13 millioner til udvikling af teknologier til tidlig opsporing af kræft i bugspytkirtlen, Lundbeckfonden har bevilliget ti millioner til forskning i Parkinsons, og Den Sygeplejefaglige Forskningsfond sætter fokus på kommunal forskning. 

Birgitte Regenberg er leder af en forskningsgruppe på Københavns Universitet, som har fået bevilliget 13 millioner af Innovationsfonden til udvikling af en ny teknologi til diagnosticering af bugspytkirtelkræft. 
Birgitte Regenberg er leder af en forskningsgruppe på Københavns Universitet, som har fået bevilliget 13 millioner af Innovationsfonden til udvikling af en ny teknologi til diagnosticering af bugspytkirtelkræft. Foto: Leif Bolding/Københavns Universitet
Benedicte Gjerding Dahlberg

Vi starter med denne uges største donation fra Innovationsfonden.

En forskergruppe på Institut for Biologi på Københavns Universitet har igangsat et projekt, der forsker i nye teknologier til diagnosticering af bugspytkirtelkræft.

Mere præcist har forskningsgruppen udviklet en særdeles sensitiv diagnosticeringsmetode ved brug af såkaldt "cirkulært DNA", som er en type af DNA, der findes i blod og cirka 50 procent af alle kræfttumorer.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00