Igen Aarhus-fremgang i patentansøgninger

KORT NYT: Antallet af patentansøgninger afdækker institutionernes evne til kommercielle forskningsresultater. Aarhus går frem igen.

Det langsigtede arbejde med at kommercialisere forskningen bærer frugt på Aarhus Universitet. En ny statistik, som Videnskabsministeriet netop har udsendt, viser for tredje år i træk klar fremgang på Aarhus Universitet på tre vigtige parametre: 

"Kommercialisering af forskningsresultater tager lang tid, men på Aarhus Universitet viser tallene for tredje år i træk stigende aktivitet - blandt andet som udtryk for, at forskningen på Aarhus Universitet er i top, og at det bliver betragtet som stadigt mere naturligt at søge patent på sine opfindelser," hedder det i en pressemeddelelse fra universitet.

I 2007 blev der i alt indsendt indberetninger om 70 nye opfindelser i regi af Aarhus Universitet og der blev indsendt 40 patentansøgninger. Desuden blev der indgået 9 aftaler mellem virksomheder og Aarhus Universitet om kommerciel udnyttelse af forskningen.  I 2006 var de tilsvarende tal 45 opfindelser, 14 patentansøgninger og otte aftaler om kommerciel udnyttelse.

0:000:00