Ingen faste rammer til energiforskning på finansloven

FINANSLOV: Aktørernes ønske om faste rammer for energiforskningsmidler på finansloven fejes af bordet af regeringspartierne. Det er ikke noget, vi vil tænke dybt og grundigt over, siger Socialdemokraternes finansordfører.
Agnete Finnemann Scheel

Det er ikke noget, vi i finanslovsammenhæng sætter os ned og tænker dybt og grundigt over. Og jeg tror ikke, det er noget, der vil blive bragt på banen under forhandlingerne.

John Dyrby Paulsen
Finansordfører, (S)
Fakta
EUDP støtter udvikling og demonstration af nye innovative energiteknologier. Formålet er at fremme en effektiv anvendelse af energi og bidrage til at gøre Danmark uafhængig af fossil energi i 2050. Samtidig skal projekterne udvikle danske erhvervspotentialer til gavn for vækst og beskæftigelse. EUDP fremmer desuden internationalt samarbejde om ny energiteknologi.

Kilde: - Fakta fra Energistyrelsen

Det bliver med meget stor sandsynlighed heller ikke i år, at energisektoren får sikkerhed for, at der også i fremtiden vil være afsat offentlige midler til forskning inden for nye energiteknologier.

Det er meldingen fra Det Radikale Venstre og Socialdemokraterne, efter Dansk Energi, Dansk Fjernvarme og Vindmølleindustrien tirsdag i en artikel på Altinget.dk efterlyste en flerårig plan på finansloven for den offentlige støtte til energiforskning. På det nye finanslovforslag er der afsat 324 mio. kr. i det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP), og det er stort set det samme niveau som sidste år.

Men at der kun er uvished, om EUDP-midlerne overhovedet kommer på finansloven igen næste år, er en hæmsko for branhcen, lyder kritikken. Det vil ifølge aktørerne i stedet være en fordel for energiforskningen i branchen, hvis der blev skabt vished om, hvad politikerne vil med støttekronerne på længere sigt - og om ordningen overhovedet skal eksistere i fremtiden.

0:000:00