Innovationsfonden opretter ordning for whistleblowere

ÅBENHED: Innovationsfonden etablerer en whistleblowerordning, hvor anonyme indberetninger ryger direkte til Kammeradvokaten. Vi vil ikke kunne leve med dårlige sager, siger fondens direktør, Peter Høngaard.

Peter Høngaard har været direktør for Innovationsfonden siden 2014. Før det har han blandt andet været forskningschef i Lundbeck.
Peter Høngaard har været direktør for Innovationsfonden siden 2014. Før det har han blandt andet været forskningschef i Lundbeck.Foto: Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Jeg håber, at den nye whistleblowerordning kan bringe de få sager til torvs, som vi ikke ellers måtte finde. For vi kan ikke leve med de sager, og jeg mener også, vi har en forpligtelse over for skatteyderne til at sikre, at deres penge bliver brugt ordentligt og fornuftigt.

Peter Høngaard
Direktør, Innovationsfonden

Det er klart, at det koster penge. Kan vi på den anden side undgå, at der forsvinder 12,7 milliarder kroner ud af statskassen, som vi har set i skattevæsnet, så synes jeg, det er det værd.

Peter Høngaard
Direktør, Innovationsfonden

Ansatte og andre personer med tilknytning til Innovationsfonden vil fremover anonymt kunne indberette mistanke om ulovligheder, alvorlige uregelmæssigheder eller uetisk adfærd gennem en ny whistleblowerordning.

“Vi vil gerne være sikre på, at der ikke foregår noget snavs, og at der ikke skal være nogen barriere for, at folk advarer os,” fortæller direktør Peter Høngaard.

Som eksempler på indberetninger peger fonden på mistanker om svindel med fondens økonomiske midler, korruption, bestikkelse, sexchikane eller andet upassende eller uetisk adfærd, der strider mod fondens interne regler.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00