Internationalt panel skal evaluere dansk innovation

UNDERSØGELSE: Et internationalt ekspertpanel skal gennemtrevle det danske innovationssystem og komme med anbefalinger til, hvordan indsatsen kan forbedres. Anbefalingerne forventes endeligt præsenteret til efteråret. 

Her er Force Technology (GTS-institut) i færd med at udvikle en SonoSteam-maskine, som kan desinficere slagtede kyllinger ved hjælp af ultralyd og damp. Det er netop den type organisation, der bliver kigget nærmere på med den nye evaluering. 
Her er Force Technology (GTS-institut) i færd med at udvikle en SonoSteam-maskine, som kan desinficere slagtede kyllinger ved hjælp af ultralyd og damp. Det er netop den type organisation, der bliver kigget nærmere på med den nye evaluering. Foto: Ritzau Scanpix / Thomas Lekfeldt (Arkiv foto)
Toke Gade Crone Kristiansen

Uddannelses- og Forskningsministeriet har i samarbejde med EU-Kommissionen nu udpeget det internationale ekspertpanel, som skal evaluere det danske innovationskredsløb. 

Evalueringen skal støtte målsætningen om, at offentlige investeringer i forskning også skal omsættes til værdifuld innovation for at gøre Danmark førende på området, hedder det i kommissoriet.

"Det er sundt at få øjne på udefra, og derfor beder vi nu kompetente folk om at give os anbefalinger til, hvordan vi kan få endnu bedre innovation i Danmark," siger uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V).

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00