Notat: Regeringen vil lukke universiteters budget-hul mod indrømmelser på finansloven

STRATEGI: Det måtte være op til forhandlinger, om der var penge til nødlidende universiteter, sagde regeringen sidste uge. Men nu afslører internt notat, at S-regeringen forventer at give 300 millioner til humaniora og samfundsfag som politisk indrømmelse.

Ifølge Radikale siger et notat, Altinget er kommet i besiddelse af, "meget om socialdemokraternes manglende prioritering af videregående uddannelse". Finansminister Nicolai Wammen ønsker ikke at kommentere på "et embedsmandspapir, der ikke er politisk godkendt".
Ifølge Radikale siger et notat, Altinget er kommet i besiddelse af, "meget om socialdemokraternes manglende prioritering af videregående uddannelse". Finansminister Nicolai Wammen ønsker ikke at kommentere på "et embedsmandspapir, der ikke er politisk godkendt".Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Henrik Moltke

Det er både uforståeligt og ødelæggende for vores uddannelser, der har været hårdt ramt af besparelser de sidste mange år, hvis Socialdemokratiet ikke lever op til det, de sagde før valget.

Katrine Robsøe
Uddannelsesordfører (R)

Regeringen planlægger at lukke det finansieringshul, som humaniora og samfundsfag på landets universiteter frygtede forud for finanslovsforhandlingerne

Det viser et internt regeringsnotat, som Altinget er kommet i besiddelse af.

Notatet afslører, at regeringen forventer at finde pengene, men først under selve forhandlingerne, hvor regeringen har afsat 1,8 milliarder kroner i en såkaldt forhandlingsreserve til "indrømmelser i forhandlingerne om FL20". Med andre ord de godbidder, regeringen kan give støttepartierne under forhandlingerne. ”Heraf” – som det fremgår af notatet – ”0,3 mia. kr. årligt til HUM-SAMF”.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00