Om  
Jakob Elkjær

Jakob Elkjær ny redaktør af Magisterbladet

Efter tre år som pressechef for Københavns overborgmester Frank Jensen (S) vender Jakob Elkjær tilbage til fagpressen og journalistikken. Han afløser Magisterbladets redaktør gennem 13 år, Mogens Tanggaard, der gik på pension i september.

Rasmus Nielsen

’Jeg glæder mig helt utrolig meget til at vende tilbage til mit fag. Ikke mindst fordi jeg kommer til en redaktion med knalddygtige medarbejdere og stærke rammer for journalistikken. Der er redaktionel frihed på Magisterbladet, og det er desværre ikke længere en selvfølge i fagpressen, selv om det efter min mening skaber den bedste grobund for både nysgerrig, konstruktiv og kritisk journalistik”, siger Jakob Elkjær til sit nye blad.

På Facebook skriver han det endnu mere direkte:

"Det er vemodigt snart at skulle sige farvel til gode kolleger i overborgmesterens sekretariat. Men hold da kæft, hvor jeg glæder mig til at vende tilbage til mit gamle fag!"

48-årige Elkjær har været vidt omkring i den danske dagspresse, siden han blev uddannet journalist i 1996. Han har bl.a. arbejdet som fagreporter og som undersøgende journalist på både Berlingske og Politiken. Fra 2003 gik Jakob Elkjær fra at være reporter til at blive indlandsredaktør på Information, og senere var han i fem år redaktør på fagbladet Journalisten.

Sammen med bladets medarbejdere modtog han i 2007 Anders Bording-prisen fra Danske Specialmedier for at givet fagbladet et overbevisende kvalitetsløft. Jakob Elkjær nåede også halvandet år som medieredaktør på Politiken, før han i 2012 rykkede ind på Københavns Rådhus.

Jakob Elkjær bor til daglig i Malmø med sin svenske kone, der også er journalist, og to børn, noterer Magisterbladet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jakob Elkjær

Pressechef, Aalborg Universitet
journalist (DJH 1996)

0:000:00